Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbaar 60 dag
cebula 350 g
rodzynki 200 g
cukier 350 g
cynamon 2 lyzeczki
chilli
sól, pieprz
Imbir mielony Prymat 2 lyzeczki
goździki mielone 2 łyżeczki
ocet 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z rabarbaru

Umyty rabarbar pociąć na kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać octem. Początkowo gotować pod przykrywką, ale kiedy rabarbar się rozpadnie zdjąć by sos zgęstniał. W sumie gotowanie zajmuje ok godziny. Przełożyć do słoiczków, pasteryzować 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak