Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenny z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 600 g
drożdże 1/3 paczki
sól
cukier 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
woda 200 (ciepła)
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny z ryżem

W ciepłej, posłodzonej wodzie rozpuszczam drożdże i czekam aż „ruszą”, mieszam zresztą składników i wyrabiam przez 20 min ciasto (robi to za mnie maszyna do pieczenia chleba ;). Przekładam ciasto do formy i pozostawiam do wyrośnięcia. Piekę ok 30 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 05.01.2011 11:08
Ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak