Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini jagodzianki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody
cukier
Ciasto:
mąka 75 dag
mleko 350 ml
drożdże 1/3 paczki
cukier 15 łyżek
margaryna 125 g
mak

Przepis i sposób przygotowania na: mini jagodzianki

Rozpuścić margarynę, dodać cukier i mleko, lekko zagrzać i dodać drożdże – poczekać aż zaczna rosnąć. Ze wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto (wyrabianie ok 20 min – ja wysługuje się maszyną do pieczenia chleba :). Foremki do mufinek wysmarować tłuszczem. Odrywać małe kawałeczki ciasta, nadziewać jagodami z cukrem, formować bułeczki. Piec ok 15-20 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 14.07.2016 15:55
smaczne kąski!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak