Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z ziarnami, otrębami i solą, następnie dodać zakwas, wodę i masło i wyrobić ciasto o lepkiej konsystencji .Na końcu dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany szczypior.Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 2-4 godziny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 50 minut. W trakcie pieczenia po ok. 30 minutach pędzelkiem maczanym w wodzie smarować wierzch chleba (3-4 razy). Po upieczeniu chleb wyjąć z formy na kratkę wyłożoną lnianą ścierką i pozostawić do wystudzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    najlepszy swo chlebek bez konserwantow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !