Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka drobiowa w sosie smietanowym

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500g
cebula biała 2
czosnek 2 ząbki
sól do samku
śmietana do sosów 150 ml
bulion szklanka (niecała)
natka pietruszki
mąka
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka drobiowa w sosie smietanowym

Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę pokrojona w piórka, kilka minut smażyć, przełożyć podsmażoną cebulę do rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu obrumienić wątróbkę, przełożyć do rondla z cebulą, dodac drobno posiekany czosnek. Całość podlać w rondlu, bulionem i dusić kilkanaście minut. Pod koniec dodac smietane, wymeizac, wrzucic natke pitruszki uzupełnic smak sosu solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.07.2012 14:10
tez tak robię, tylko bez smietany
angelika14 26.12.2011 12:09
wygląda przepysznie:)
Kasia77
Kasia77 09.12.2011 10:06
mmmm pychotka
darus 04.07.2011 15:26
super
rzenia15 16.04.2011 20:43
super
eli_555 01.02.2011 23:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak