Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna sałatka pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kalafior 1 sztuka
jajko 4 sztuki
pomidory 3 sztuki
koper 1 pęczek
ketchup 250 gram
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
pieprz do smaku
sól do smaku
jogurt naturalny 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna sałatka pikantna

Jajka gotujemy na twardo, obietamy i kroimy w kostkę. Kalafior i brokuł gotujemy, odsączamy i dzielimy na małe gałązki. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę, sok i pestki zostawiamy. Łączymy składniki, delikatnie mieszając. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem i koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku, dodajemy umytą i pokrojoną paprykę. Wrzucamy do garnka i gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Łączymy dorący sos z koperkiem, mieszamy. Dadajemy do warzyw i jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 17.09.2010 09:32
nie przepadam za koperkiem:(
iwa643 27.06.2010 08:36
wygląda na fajną po skłądnikach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak