Sposób przygotowania

Biszkopt:
1/2 szklanka cukru
4 jaja
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
WYK: białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem. Wymieszać i upiec.

Krem: duża puszka ananasów. Odlać sok (jeśli nie ma szklanki dodać wody), na tym syropie ugotować pół budyniu śmietankowego + łyżka cukru + łyżka mąki. Po ostudzeniu zmiksować z masłem + 4 żółtka. Następnie zmieszać z pokrojonymi w kostkę ananasami.

Z pozostałych 4 białek ubić pianę na sztywno z 3/4 szklanką cukru + 20 dkg wiórek kokosowych + 3 łyżki mąki ziemniaczanej + proszek do pieczenia. Upiec.

Biszkopt nasączyć sokiem, nałożyć krem na biszkopt i przykryć plackiem kokosowym.

Naprawdę dobry często go robię:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !