Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 1 puszka
cebula biała 3 szt
ogórki kiszone 3 szt
koncentrat pomidor 1 op
wołowina 50 dag
oliwa 4 łyżki
pieczarki po 30 dag
pietruszka po 30 dag
marchew po 30 dag
seler po 30 dag
papryka zielona 3 szt
papryka żółta 3 szt
papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Wołowinę pokroić w kostkę, seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebule w kostkę. Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, przykryć, dusić do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyć plasterki pieczarek, przełożyć do rondla. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, groszek i koncentrat. Przyprawić, dusić jeszcze 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 06.12.2010 15:28
uwielbiam to danie, jest pikantne i smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak