Sposób przygotowania

250 g mąki
120 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
200 ml mleka
250 g cukru
łyżeczka imbiru

posiekane dakryle i orzechy włoskie

100g czekolady
skórka pomarańczowa-kandyzowana

Wszystkie skłądniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać, dodać orzechy i daktyle. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać muffiny i ozdobić skórką pomarańczową.Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !