Sposób przygotowania

280 g mąki
100 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
250 ml mleka
200 g cukru
100 g czekolady

100g czekolady na polewę
1 łyżka rumu
rodzynki do posypania

Wszystkie skłądniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, czekoladę pokroić w małe kostki i powkładać w ciasto. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C

Czekoladę z rumem rozpuścić w kąpieli wodnej, polać upieczone muffiny, posypać rodzynkami. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    ale przepyszny deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !