Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mizeria w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 2 sztuki
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mała cebulka 0,5 sztuki
sok z cytryny do smaku
ogórki świeże 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: mizeria w sosie koperkowym

Ogórki świerze umyć i pokroić w plasterki. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę. Jogurt naturalny połączyć z połówką startej na tarce cebulki. Doprawić sokiem z cytrtyny, pieprzem i solą. Dodać umyty, odsączony i drobno skrojony koperek. Dokładnie wymieszać. Dodać sos do ogórków i połączyć mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak