Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa radość

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa radość

280 g mąki
100 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
250 ml mleka
200 g cukru
rodzynki

cukier puder
1-2 łyżki soku z cytryny
barwnik czerwony

Wszystkie składniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, w ciasto powtykać rodzynki. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny na gęsty lukier, dodać odrobine barwnika, alby zabarwić na różowo. Polać muffiny. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.11.2011 23:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak