Sposób przygotowania

4 filety z kurczaka,
10 dag startego ementalera,
1 łyżeczka musztardy,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżka kaparów,
1 łyżka oleju,
ostra papryka w proszku,
sól, pieprz.

Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem każdy filet rozkroić delikatnie na jeden płat. Nie będzie on równy, ale nic nie szkodzi...
Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z musztardą, koncentratem, solą, pieprzem i posiekanymi z grubsza kaparami. Masa powinna być raczej pikantna...
Filety posmarować masą i zawinąć rolady. Teraz rolady trzeba pokroić na 2 cm roladki i nadziewać po 2 na szpikulce. Ponieważ końcówki są zawsze mniejsze – uzupełniam je tak, aby wielkością przypominały inne. Olej wymieszać z papryką i za pomocą pędzelka posmarować nim roladki. Można odstawić na jakiś czas do lodówki, ale na upartego można piec od razu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    też takie robię,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    mmmmmm pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szkoda, że nie widać jak wyglądają po upieczeniu :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Ilona... naprawdę fajnie. Miałam kiedyś zrobione jedno zdjęcie, ale było tak kiepskie, że skasowałam. Kiepskie jakościowo i wizualnie, na bardzo kiepskim ruszcie na rynku niemalże naszego miasta ;). Czyli na zapleczu knajpki kolegi. Końcowy efekt zawsze był w plenerze, a ja z reguły zapominam o aparacie. Obiecuję sobie, że następnym razem... i tak do dziś. Chyba zrobię krok po kroku w domu i już!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo chętnie zobaczę efekt końcowy, a może wcześniej sama się za nie zabiorę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !