Sposób przygotowania

Natkę drobno posiekać. Zagotować ok. 2 litrów wody. Wrzucić do niej pietruszkę i doprowadzić do wrzenia. Następnie z żółtek i kaszy mannej zrobić kluseczki – ubić wszystko mikserem. Ciasto nabierać łyżeczką i wrzucać do zupy. Mąkę podsmażyć na patelni i dodać masło. Wymieszać z kilkoma łyżkami zupy. Wlać do zupy. Po wypłynięciu kluseczek doprawić do smaku i gotować jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe nie robiłam nic takiego
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawa, nigdy takiej nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !