Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pietruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natkai pietruszki ok.2 pęczki
żółtko jajek 2
kasza manna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pietruszki

Natkę drobno posiekać. Zagotować ok. 2 litrów wody. Wrzucić do niej pietruszkę i doprowadzić do wrzenia. Następnie z żółtek i kaszy mannej zrobić kluseczki – ubić wszystko mikserem. Ciasto nabierać łyżeczką i wrzucać do zupy. Mąkę podsmażyć na patelni i dodać masło. Wymieszać z kilkoma łyżkami zupy. Wlać do zupy. Po wypłynięciu kluseczek doprawić do smaku i gotować jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.06.2012 23:09
Ciekawa, nigdy takiej nie robiłam.
iwa643 02.10.2010 08:17
ciekawe nie robiłam nic takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak