Sposób przygotowania

Borówki umyć, oczyścić i przebrać. Następnie zalać wrzątkiem i podgrzewać , nie dopuszczając do zagotowania. Dodać cukier i gotować 10 min. na małym ogniu. Gruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dodać do gotujących się borówek. Gotować, aż owoce staną się szkliste. Nasz dżem przełożyć do słoiczków i szczelnie zakręcić. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam dżemy, gruszki i borówki to świetne połączenie, muszę kiedyś wypróbować Twój przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    fajny przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    musi super smakować taki dżem
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !