Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sorbet arbuzowo-cytrynowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 kg
sorbet cytrynowy 30 dag
szampan 100 ml
cytryna 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: sorbet arbuzowo-cytrynowy

Z arbuza odciąć 4 cienkie cząstki, zawinąć w folię, odłożyć. Resztę miąższu odciąć od skórki pokroić, wyciągnąć pestki, Przełożyć do miseczki z sorbetem cytrynowym i zmiksować na jednolitą masę dodając pod koniec szampan. Umieścić w metalowej miseczce, włożyć na 3-4 godz do zamrażarki, co pół godziny mieszając.Podawać z cząstkami arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak