Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem z boczkiem zeszklić na oleju. Włoszczyznę oczyścić, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do cebuli, chwilę dusić. Przełożyć warzywa do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Kapustę poszatkować i dodać do zupy, gotować jeszcze ok 10 min. Dodać przecier pomidorowy i śmietanę. przyprawić do smaku. Podawac posypane zieleniną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    to taka kwaśnica po góralsku?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pożywna ta zupa! Wygląda świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !