Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb wieloziarnisty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
drożdże 1/2 paczki
sól 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyzki
woda 300 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb wieloziarnisty

powyższe składniki wrzucamy do maszyny, czekając aż drożdże ruszą

na wagę wrzucamy sypkie składniki, tak by razem dały 600 g
ok 100 maki żytniej
50 g otrębów pszennych
pól szkl siemienia lnianego
i dopełniamy mąką pszenną by razem wszystko miało 600g
wrzucamy do maszyny
ja włączam pierwszy program, który 5 min miesza, 5 min odpoczywa, 20min miesza i w momencie kiedy skończy mieszać wyłączam zupełnie maszynę i chleb rośnie 40 min.
Po tym czasie włączam program pieczenia na 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.02.2011 13:50
pycha
Jolanta40 01.01.2011 17:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak