Sposób przygotowania

Ciasto; Jajka ubij na parze. Dodaj cukier i 2 łyżki ciepłej wody, wymieszaj. Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dodaj startą skórkę z cytryny, wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy, piecz 35-45 minut w temp. 160-180. Ostudź, przekrój na trzy placki.
Masa: Żelatynę namocz 1 1/4 szklanki zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Ananasy pokrój na małe kawałki. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Następnie dodaj ananasy i delikatnie wymieszaj. Każdy krążek biszkoptu skrop sokiem z cytryny. Posmaruj dżemem ananasowym i masą śmietanową, ułóż jeden na drugim. Udekoruj np. startą czekoladą i płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super tort
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !