Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naturalny budyń czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczna 5 łyżek
kakao naturalne 4 łyżki
mleko 1 l
żółtko jajek 2 szt
cukier 8 łyżek
cukier wanilinowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Naturalny budyń czekoladowy

Mąkę mieszamy z kakao, a następnie dodajemy niewielką ilość zimnego mleka i mieszamy tak, aby nie powstały grudki.

Żółtka ucieramy z cukrem jak na „kogiel-mogiel”, po czym łączymy je z przygotowaną masą mleczno-kakaową. Dokładnie mieszamy.

Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Zestawiamy z ognia, dodajemy przygotowaną masę czekoladową i ponownie wstawiamy na gaz (tym razem niewielki). Gotujemy cały czas mieszając do czasu, aż budyń zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

28.05.2013 08:14
Ja zastapilam cukier wanilinowy naturalna prawdziwa laska wanilii i dopiero teraz moge to nazwac naturalnym budyniem.
plocia 17.12.2012 23:28
prosto i smacznie, przynajmniej wiemy jakie składniki w tym budyniu mamy a nie w tym kupnym.
wiola333 15.07.2012 14:42
ciekawe
smakowita 08.05.2012 18:18
mój mąż uwielbia czekoladowy ,
aniapetr 19.10.2011 11:26
taki najlepszy :-)
Grażyna13 02.09.2011 14:19
Też czasem taki robię, pycha !
Gosia32
Gosia32 15.02.2011 09:14
super,nigdy sama nie robiłam budyniu:}
Agnieszka140 09.01.2011 16:59
hmmm napewno będzie dużo lepszy niż ten kupiony w sklepie
Koper 29.11.2010 05:54
Nigdy nie robiłam sama budyniu, wydaje się całkiem proste:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak