Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
skórka z cytryny
kapary
cebula dymka ze szczypiorkiem
kwaśna śmietana
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z patelni

Dymkę i kapary(ok2łyżeczki)drobno posiekać,dodać ok150g śmietany,skórkę(łyżeczka),sól,pieprz i wymieszać.Pomidory sparzyć i pokroić w grube plastry.Panierować w mące,jajku i bułce.Smażyć na rozgrzanej patelni i podawać z sosem ze śmietany(schłodzonym)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.08.2011 17:43
wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak