Sposób przygotowania

Usmażyć 25 naleśników.
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce, o dużych oczkach , dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na tłuszczu(margarynie) podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy.
Ugotowaną kapustę, pieczarki, cebulę, przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy starty ser i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na naleśniku położyć farsz, zwinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krokiety podawać ciepłe z barszczem czerwonym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janina6

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    bardzo apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda przepysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo często robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam krokiety z każdym farszem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !