Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl na ciasto
cukier 4 łyżki na ciasto
żółtko jajek 2 na ciasto
jajko szt na ciasto
drożdże 5 dkg na ciasto
śmietana 18 proc 1 szkl na ciasto
pieczarki 300 gr nadzienie
cebula 1 szt nadzienie
sól nadzienie
pieprz nadzienie
natka pietruszki nadzienie
olej do smażenia nadzienie

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami

Smietanę rozmieszać z cukrem i drożdżami ..Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto.

Cebule posiekać podsmażyc na oleju i dodać drobno pokrojone pieczarki ,
Usmażyć .. przyprawić solą i pieprzem dodać natkę i wymieszać..

Ciasto wałkować cienko pokroić na kwadraty kłaść łyżeczkę pieczarek i przykrywać kratką z ciasta, (wykonaną specjalnym radełkiem lub zwykłą kratką z paseczków).. nadmiar ciasta odciąć.. odstawić na trochę do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzać piekarnik ..
Piec w temp 175°C na rumiany kolor.. pod koniec pieczenia wyjąć i posmarować rozmąconym białkiem jajka .. jeszcze na chwilę włożyć do piekarnika.
Podawać z czerwonym barszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 24.12.2011 11:59
Świetne
Koper 02.11.2011 23:28
wyglądają bardzo zachęcająco
Moni 20.03.2011 18:55
ale smacznie wyglądają
Ewa104 27.11.2010 09:54
Lubię takie jedzonko!
Agnieszka172 21.11.2010 18:38
ekstra przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak