Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z białą czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

12białek
60dag cukru
ok15dag białej czekolady
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z białą czekoladą

Białka ubić na sztywną pianę,dodawać po łyżce cukru,dalej ubijać.Skropić aromatem rumowym i posypać startą czekoladą.Delikatnie wymieszać.Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać \"kupki\"na bezy.Piec w160stopniach ok pół h.Zostawić na chwilę w wyłączonym już piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 01.08.2011 09:56
ale słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak