Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z rozmarynem i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie ok2-3
masło
rozmaryn
sok z cytryny
natka pietruszki
gęsta śmietana ok2-3łyżki
parmezan starty
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z rozmarynem i parmezanem

Cukinie przekroić wzdłuż,odciąć końcówki.Formę wysmarować masłem,rozłożyć krążki cebuli,posypać natką,na to ułożyć cukinie,posolić,oprószyć pieprzem,czosnkiem,rozmarynem,skropić sokiem z cytryny.Przykryć folią aluminiową i zapiec w180stopniach do miękkości.Zdjąć folię,polać śmietaną i posypać serem,piec jeszcze kilka min(7-10).Posypać resztką natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 29.05.2011 23:01
super
wolochski 29.05.2011 23:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak