Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 głowka
biała fasola 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
słonina 5 dkg
śmietana 18 proc 300 ml
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z fasolą

Kapustę posiekać i wrzucić do wrzątku, zagotować i odcedzić. zalać ok 1,5 szkl wody, dodać bulion i kucharek, posolić i ugotować do miękkości.
Dodać fasolę, słoninę pokroić w kosteczkę i przyrumienić. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem i Śmietanę wymieszać z mąka i podprawić kapustę. Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak