Sposób przygotowania

Imbir obrać cienko ze skórki, pokroić w talarki lub podłużne plastry. Ugotować w wodzie. po ok 30 min odsączyć. Zważyć i dodać tyle cukru ile waży imbir. I tutaj dwie metody, albo dodać więcej wody i podgotować imbir w syropie, a potem przełożyć do słoiczka z syropem i do lodówki, wówczas imbir jest jędrny, łatwo go pokroić (ja w ten sposób zrobiłam). dryga metoda to do imbiru z cukrem dodać 4 łyżki wody, podgotować aż imbir wchłonie wodę. Przełożyć kawałki imbiru do naczynia z cukrem i obtoczyć go. Przechowywać w suchym słoiku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    imbir to świetna sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pyszny dodatek do ciast
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    nie próbowałam takiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !