Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko.Myjemy łososia , osuszamy i porcjujemy na 4 porcje.Rybę oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy z obu stron na patelni na mocno rozgrzanej oliwie.Koperek drobniutko siekamy , dodajemy chrzan oraz skórkę z cytryny, mieszamy.Tą masą smarujemy kawałki łososia.Marchewkę , cebulę obieramy . Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę drobniutko siekamy, podsmażamy na oliwie doprawiają solą i pieprzem.Dodajemy ogórki pokrojone w plasterki i mieszamy.Kawałki łososia układamy w naczyniu żaroodpornym na środku i wykładamy na około ryby warzywa.Zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu wyjmujemy warzywa i mieszamy z gorącym ryżem.Rozłożyć porcje na talerze , na wierzchu położyć po kawałku łososia. Udekorować koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    MNIAM MNIAM
  • 0
    original
    Opublikowano

    irena13

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo lubię rybki, fajny przepis;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !