Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
pomidory krojone 2 puszki
Liść laurowy suszony Prymat
ok15dag boczku
Bazylia suszona Prymat
5-6ząbków czosnku
parmezan starty
bulion wołowy 1,5-2 l
natka pietruszki 3 łyzki
oregano 1 łyżka
salami 20 dag
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa z pomidorami

Cebulę podsmażyć z czosnkiem.Dodać pomidory z puszki,oregano,liść,natkę.Po kilku min zalać bulionem.Gotować na małym ogniu kilka min.Boczek pokroić na kawałki i podsmażyć razem z salami,dodać do bulionu.Dorzucić bazylię i ziele angielskie.Pod koniec gotowania dorzucić starty parmezan.Do miseczek wrzucić kawałki chleba i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak