Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty
ryż 1/2 l
cebula 3
pieczarki 40 dkg
kiełbasa podwawelska 2 laski
przyprawa do zup
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA

½ główki kapusty poszatkować i dać na spód, suchy ryż wsypać na kapustę. Cebule pokroić w kostkę i rozłożyć po całym ryżu. Dać następną warstwę: pieczarki, kiełbasę, potrzepać pieprzem. Drugą połówkę kapusty poszatkowaći dać na wierzch, posypać Vegetą. Do 3 szklanek wody dodać4 łyżki magi i zalać wszystko. Po ½ godz. pieczenia dać na wierzch masła i piec dalej aż do miękkości kapusty ok. ½ godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 02.06.2012 09:01
lubie zapiekanki :)
Justyna Jussstiii 21.09.2011 12:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak