Sposób przygotowania

w rondlu rozgrzewamy miód z cukrem i masłem i stale mieszając, podgrzewamy aż do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, studzimy. W mleku rozpuszczamy sodę. Do przestudzonej masy miodowej, stopniowo cały czas ucierając dodajemy mąkę , po 1 jajku, wlewamy sodę, dodajemy korzenie i dokładnie wyrabiamy ciasto. Przekładamy w pojemnik i wkładamy do lodówki na dolna półkę. Ciasto powinno leżakować ok. 4 tygodni. „Dojrzałe” ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy, układamy w blaszce i pieczemy w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Zrobiłam ok. 10 dni temu, do świąt sobie poleżakuje w lodóweczce i zobaczymy.Już nie mogę się doczekać:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    na pewno będzie pyszny - ja bardzo go lubię !
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    No i gotowy! Najbardziej przypadł do gustu mojemu synkowi, nie wiem czy do świąt dotrzyma:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    cieszę się, że smakuje :) pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniole_k

    Ale apetycznie wygląda ! Mniemmmm...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    przepysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !