Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po staropolsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 4 szt
rodzynki 1/2 szkl
koncentrat pomidor 1/2 op
śmietana 1 łyżka
cukier 1 łyzka
ocet winny 2 łyzki
chilli
filety śledziowe 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po staropolsku

Śledzie wymoczyć przez noc w wodzie. Pokroić w paseczki.

Rodzynki sparzyć wodą.

Cebule obrać, poszatkować w piórka, dusić na oleju z dodatkiem masła, aż będzie zupełnie miękka. Dodać rodzynki, przecier pomidorowy, śmietanę i resztę składników, oraz ok ¼ szkl gotowanej wody. Wymieszać. Przekładać śledzie warstwowo lub po prostu wymieszać z pokrojonymi śledziami. Odstawić do lodówki na dobę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.12.2010 00:30
ja też :)
Baska Kaska 12.12.2010 00:01
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak