Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
3łyżki masła
cynamon
ok50dag dyni
500ml mleka
10dag cukru
imbir
gałka muszkatołowa
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z dynią

Dynię obrać,miąższ pokroić na kawałki i zetrzeć na drobnych oczkach lub zmielić.Zagotować 10min w mleku.Odcisnąć,wymieszać z cukrem,przyprawami,jajkami,masłem i ewentualnie odrobiną mleka w razie potrzeby.Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować na 2części.Pierwszą posmarować nadzieniem,na to druga część ciasta.Skleić brzegi by farsz się nie wydostał.Piec ok45min w180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.11.2010 20:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak