Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki – witrażyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1/4 kg
cukier 1 szkl
masło 12 dag
mąka 1/2 kg
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyzeczki
mleko 1/4 szkl
sól
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
landrynki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki – witrażyki

Miód, cukier i maso rozpuszczamy i studzimy. Do schłodzonej masy dodajemy całą resztę składników i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość 0,5cm i wycinamy pierniczki. W środku pierniczków wycinamy małe otworki i w ich miejsce wkładamy kolorowego- owocowego landyna, układamy na dobrze natłuszczonym papierze do pieczenia w blaszce. Pieczemy ok 10 min. Studzimy. Delikatnie wyjmujemy pierniczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 05.01.2011 13:58
fajne
dorota20w 18.11.2010 22:28
dziękuję
Grażyna13 15.11.2010 10:51
Piękne i bardzo efektowne :)
dorota20w 14.11.2010 18:47
dziekuję :)
Jolanta40 14.11.2010 15:26
cudny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak