Sposób przygotowania

Składniki masy wymieszać.
Drożdze rozpuścic w ciepłym mleku z maslem i cukrem. Kiedy zaczną rosnąć, połączyć ze wszystkimi składnikami i zagnieść ciasto.

Ciasto rośnie ok 45 minut
Potem na 2 lub 3 czesci podzielic i walkowac cienko.
Smarowac masą cienko i zwijac rolade, od razu ciac ostrym nozem i na blache z papierem klasc.
Musi ze 15-20 minut znow podrosnac - juz w formie slimaczkow.
Posmarowac jajkiem, mlekiem lub woda.

I do pieca. 12-15 minut w 225 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    muszę takie upiec
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    polecam bo pyszne są !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !