Sposób przygotowania

60 dag marchewki (?),
2-3 łyżki cukru,
3 dag masła.

(?) - tak poważnie to nie wiem ile marchewki... - klasyczny przykład \"na oko\".

Marchewkę obrać i umyć. Pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do rondla razem z masłem, posypując z wierzchu cukrem. Przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu, mieszając delikatnie od czasu do czasu. Zrumienienie się marchewki mile widziane. Całość dusi się ok. 20 minut.
Teraz kilka słów dodatkowych. Młoda marchewka ma dużo wody, więc nie trzeba jej dodawać. Stara niestety wymaga dodania 2-3 łyżek.
Nie ma tu ani grama soli.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    z masełkiem! pychotka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ulubiona jarzynka mojego ślubnego :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    :) Kiedyś zastanawiałam się - ile moi panowie mogą jej zjeść... i który więcej. Nie podejmuję się już określenia. Lubimy ją wszyscy, ale Młodemu zawsze za mało, chociaż ilości robię wielkie. Nawet marchewkę obierają, bo wtedy im się chce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam- uwielbiam marchewkę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !