Sposób przygotowania

Umieść kuskus w płytkiej misce. Dodaj szafran, szczyptę soli i zalej wrzącą wodą. Dokładnie wymieszaj widelcem i zostaw pod przykryciem na 15 minut. Następnie przemieszaj kuskus jeszcze raz widelcem i odstaw do całkowitego schłodzenia.
Przenieś zimny kuskus do miski, dodaj ciecierzycę, soczewicę i żurawinę. Wymieszaj. Dodaj cykorię, dymkę, zioła, skórkę cytrynową, czosnek i nasiona kminku. Delikatnie wymieszaj. Dodaj oliwę z oliwek i dopraw do smaku. Następnie jeszcze raz wszystko wymieszaj, aby składniki się połączyły.
Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce - wtedy wszystkie smaki lepiej się ze sobą połączą. Jednak przed samym podaniem należy sałatkę doprowadzić do temperatury pokojowej i w razie potrzeby dodać więcej oliwy z oliwek.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    idealne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    nie jadłam jeszcze takiego połączenia, cikeawe, szkoda, że nie ma zdjecia
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    dokładnie szkoda, że nie ma zdjęcia, bo na pewno ciekawie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    napewno pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !