Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerówka sałatkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 szt
mąka 200 g
oliwa 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
jajko 5 szt
cebula biała 2 szt
sos vinegret

Przepis i sposób przygotowania na: Selerówka sałatkowa

Selery należy obrać i pokroić na plasterki. Oprószyć je mąką. Jaja ubić. Plasterki selera przekładać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oliwie. Cebule obrać i pokroić na cieniutkie plasterki oraz posolić. Selery wyłożyć na półmisek i dodać cebulę. Zalać wszystko sosem i odstawić na 3 godzinki. Nie wolno wstawiać do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ma-pl 01.08.2011 18:14
już mi ślinka cieknie
marzencia2007 13.12.2010 21:19
suppcio :)
marzencia2007 13.12.2010 21:19
suppcio :)
marzencia2007 13.12.2010 21:19
suppcio :)
plocia 13.10.2010 18:57
OOO to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak