Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homar z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

homar 4 ogony
czosnek posiekany 1 ząbek
masło 100 gram
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
cytryna 1/2 sztuki
zielona cebulka posiekana peczek

Przepis i sposób przygotowania na: Homar z grilla

Rozpalić grilla. Można grillować też w piekarniku domowym.

Roztopić masło z czosnkiem, cytryna i cebulką. Smażyć 2 minuty.

Wziąć folię aluminiową i owinąć każdego homara i polać sosem z masła.

Grillować 10 minut.

Następnie wyjąć homara i odwrócić i dodać resztę sosu i grillować jeszcze 5 minut w tej samej folii

Zdjąć folię i ułożyć na talerzu z plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 28.09.2011 23:41
Wykwintne danie.
IlonaAlbertos 31.01.2011 14:37
Muszę wypróbować ten przepis.
TyTaN 14.10.2010 12:08
musi byc dobre:)
Emilia22 23.09.2010 07:24
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak