Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 łyzki
śmietana kremówka 1/2 l
polewa owocowa 4 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat
maliny świeże 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta po mojemu

Cukier należy rozpuścić w śmietanie i mocno to podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Mieszać wszystko, aż do rozpuszczenia żelatyny. Rozlać śmietankę do kompotierek i wstawić do lodówki na 2 h. Potem deser można ozdobić owocami i polać sosem owocowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MONIKA62 02.03.2013 23:12
bardzo zachęcający
eli82 27.09.2011 16:32
super
indi 04.07.2011 10:31
fajne, zrobię jeszcze dzisiaj
Katarzyna156 18.01.2011 21:23
pyszności :)
Justyna73 15.01.2011 13:35
smaczny, smakuje jak prawdziwy jogurcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak