Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 30 dag
słonina 5 dag
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
olej 2 łyżki
natka pietruszka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-ryżowe

Mięso zemleć na maszynce. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, podgrzać na małym ogniu stale mieszając. Gdy zmięknie, dodać tłuszczu, zrumienić. Mięso wymieszać z ryżem, jajkiem, cebulą i pietruszką, dokładnie wyrobić drewnianą łyżką, przyprawić. Z masy uformować cienkie owalne kotlety, otaczając je w tartej bułce. Smażyć po obu stronach na rozgrzanym tłuszczu. Patelnię wstawić na kilka minut do piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak