Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukinii i bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2cukinie
oregano
bakłażan
czosnek
żółty ser
ziemniaki 3-4
rozmaryn
tymianek
cebula biała
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukinii i bakłażana

Warzywa umyć.Bakłażan pokroić w plastry i posolić.Ziemniaki na w pół ugotować.Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać na przemian ziemniaki i plastry warzyw.Posypać ziołami,powtykać gdzieniegdzie ząbki czosnku i posypać serem.Zapiekać ok35-40min w180stopniach(w połowie zmienić na200)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak