Sposób przygotowania

Przygotowanie;
Buraczki ugotować wcześniej, wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podlać mlekiem i ogrzewać, mąkę przyrumienić na maśle i dodać do buraczków,wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą octem i pieprzem.

Mięso dobrze wyrobić z pokruszonym chlebem i resztą składników .. i zrobić 3 prostokątne kotlety, opanierować w tartej bułce. Usmażyć na oleju.. Podawać z buraczkami. Można też z ziemniakami czy frytkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Ale ciekawe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !