Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ze śledziem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone buraki ugotowane 100 g
olej 2 łyżki
filety śledziowe 100 g
sól
grzyby suszone 50 g
cebula 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ze śledziem

Grzyby umyć i namoczyć w 2 litrach wody. W tej samej wodzie ugotować je nazajutrz. Do gorącego wywaru dodać filety i gotować 5 minut. Buraki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do wywaru. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać do zupy i jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak