Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z bakłażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłarzan 2 szt
czosnek 1 szt
pasta sezamowa
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z bakłażana

Cały bakłażan nakłuwamy smarujemy oliwa i wkłądamy do piekarnika .Obok bakłażana dajemy cały czosnek polany oliwą i owinięty w folię Gdy się upiecze wyciągamy go sciągamy skórę wyciągamy pestki i reszte siekamy .Czosnek wyciągamy i wyciskamy z niego zawartość .Bakłazan i czosnek mieszamy z pastą sezamową ,dodajemy oliwy z oliwk .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 30.11.2010 15:34
ciekawy sposób wykorzystania bakłażana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak