Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 5 łyżek
margaryna 3 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 2 szt
śledzie 8 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane śledzie

Cebulę podsmażyć na małej ilości margaryny, dodać resztę tłuszczu, wsypać 3 łyżki bułki tartej, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać natkę. Włożyć nadzienie do śledzi, spiąć wykałaczkami. Śledzie osolić po wierzchu, oprószyć mąką, dosypać tartą bułką. Smażyć na oleju z obu stron, a następnie na każdej rybie położyć kawałek masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak