Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka kukurydzy 1
puszka zielonego gorszku 1
jajko 5
ziemniaki sredniej wielkosci 5
majonez 7 łyzek
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z tuńczyka

Tuńczyka, kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć tuńczyka, kukurydzę, groszek, czerwoną paprykę, jajka i ziemniaki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 14.11.2011 19:28
smaczna
Krzysztof42 20.01.2011 14:26
lubię jak jest kolorowo
rosik93 01.06.2010 17:57
Lubię tuńczyka...:))Zapraszam na moje przepisy...:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak