Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki cygańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: placki cygańskie

1kg ziemniaków
4jaja
6łyżek mąki pszennej
5sztuk cebuli
1kg mięsa wołowego lub wieprzowego
400g pieczarek
400g fasoli szparagowej
2ząbki czosnku
ketchup
curry
sól
pieprz

mięso opłukać i pokroić w kostkę obsmażyć na oleju osobno smazyć pieczarki z cebulą włozyć do mięsa i udusić pod koniec dodać pokrojoną w kawałkifasolkę przyprawy i ketchup. ziemniaki umyć obrać zetrzeć na tarce dodać startą cebulę jaja mąkę i wymieszać z solą i pieprzem. smażyć duże placki na każdym placku położyć gulasz i złożyć na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 07.09.2011 20:04
bardzo smaczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak