Sposób przygotowania

2-3 kostki rosołowe
1.5l wody
1marchewka
2papryki
1/2puszki groszku zielonego
20dag boczku wędzonego
1cebula
2łyżki mąki
1mały koncentrat pomidorowy
1słodka śmietana 30%

kostki rosołowe wrzucamy do wrzącej wody dodajemy pokrojoną w plasterki marchew paprykę kroimy w paski i podsmażamy razem z cebulą paprykę i cebulę dodajemy do wywaru dodajemy groszek i gotujemy ok.5min robimy zawiesinę z mąki koncentratu i smietamy i dodajemy do zupy. mozna dodac makaron

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    brzmi nie źle, ale ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    wypróbowałam, jest rewelacyjna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !